top of page

(16) Våren har kommit.

Hockeysäsongen är slut för min del då Mora ik inte kom längre än till kvartsfinal. Annars har jag som vanligt fotat det mesta jag hittat på nån svan, räv, lappuggla och så årets fotohöjdpunkt enligt mig, orrspelet.


Jag satt 2 gånger i gömslet i år. Första morgonen var ganska dålig, visserligen sken solen och det var en fin morgon men orrarna var inte riktigt så spelsugna som jag hoppats på. Det var 5 tuppar som mest fräste på varandra och fajterna var få.

Andra morgonen var lika fin med sol och betydligt bättre orrspel. Då var det 10 tuppar och 4 hönor så det var både fajter och fint spelande. Jag var nöjd efter den morgonen och hade tagit många bilder.


Jag var i stugan en helg och på morgonen när jag kom ut satt det ett gäng svanar mitt ute på sjön så jag gick ut och tog några bilder innan dem flög iväg i soluppgången. Rävbilden är jag väldigt nöjd över mest för ljuset och att den stannade till för att kolla in vad det var som kom. Lappuggla har jag sett också, det var två stycken så förhoppningsvis blir det en häckning i det området.


Spelande orrtupp

Spelande orre.

Orrspel

Två orrar som slåss

Orrtupp

Orre

Orrtupp

Spelade orre.

Orrhöna

Orrhöna.

Räv, Rödräv, Vulpes vulpes

En räv.

Lappuggla, Strix nebulosa

Lappuggla.

Lappuggla, Strix nebulosa

Lappuggla.

Sångsvan

Sångsvanar som flyger iväg.

Sångsvan

Sångsvanar.

Sångsvan

Sångsvan i en å.


8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page