top of page

(20) Julhälsning

Jag har haft en julkalender på mina sociala medier med en kort text och bilder ifrån året som jag inte har visat av någon anledning. En bild om dagen från 1 december till 24 december så här kommer den hela.

Jag vill passa på att hälsa god jul och ett gott nytt år.


Första december jag fyller 24 år idag, så idag blir det en bild på mig själv ifrån en fin dag i april vid en liten tjärn.

Andra december är en bild från Svabensverk och sjön Hämmen en dag i januari när jag hade vägarna förbi och stannade och tog några bilder.

Tredje december är en bild från på en lingonblomma i kvällsljuset vid stugan en kväll i Juni.

Fjärde december är en bild från Abborrtjärn en dimmig morgon i augusti när jag var där med kameran.

Femte december är en bild från en kvällstur i augusti när jag fick se en älgko med två kalvar.

Sjätte december är en bild från helgen som spenderades i stugan. Jag gick längst med strandkanten och letade efter fina motiv och hittade dem här istapparna under en stubbe i solnedgången.

Sjunde december är en bild ifrån trädgården när äppelträden blommar för fullt i slutet på maj. Jag tycker om att placera motivet, äppelblomman i det här fallet i skugga och sedan ha solsken på bakgrunden som på den här bilden.

Åttonde december är en bild på en lappuggleunge som just hoppat ur boet och bara kan flyga korta sträckor.

Nionde december är en bild från ett orrspel. Orrspelet vet ni som följt mig ett tag att jag tycker om, för hur mycket jobb och tidiga mornar det än är att få några bra bilder så gör jag det år efter år, i år var det 5e året jag satt på myren.

Tionde december är en bild på en mosippa som finns i bl.a. Enåns naturreservat, Rättvik. Det är en fin liten blomma som börjar blomma tidigt på våren i april-juni.

Elfte december är en bild på två älgar som jag såg flera gånger i somras och dem två hängde ihop hela sommaren såg man den ena var den andra älgen inte långt bort.

Tolfte december är en bild två stycken spindelnät en morgon när det var mycket dagg.

Trettonde december är en bild ifrån en hästfotografering som jag hade i vintras, passar bra som luciabild idag.

Fjortonde december är en bild på en ormvråk som putsar sig på en högstubbe.

Femtonde december är en bild med utsikt över rättvikskogarna och sjön Ljugaren, tagen i solnedgången en eftermiddag i november.

Sextonde december är en bild på ett par knipor som njuter av solen under den fina vårkvällen vid en liten tjärn.

Sjuttonde december är en bild ifrån Ljugaren och en brygga och ett snötäckt landskap i solnedgången.

Artonde december är en bild på ett par sångsvanar som spatserar efter ån i hopp om att hitta lite mat.

Nittonde december är en bild ifrån en isbelagd Ljugaren och ett snöigt landskap med några stenar och Orberget på andra sidan sjön.

Årets julkalender. Tjugonde december är en bild på en lappuggla i en björk. Lappugglan är bra kamouflerad och kan vara svår att få syn på ibland även fast de är en stor uggla.

Årets julkalender. Tjugoförsta december är en bild trakterna kring Sörsjön på ett frostigt myrlandskap och Fulufjället längre bort.

Årets julkalender. Tjugoandra december är en bild från gäddtjärn i rättviksskogarna. Tagen i början av juni en tidig och dimmig morgon när solen nyss gått upp.

Årets julkalender. Tjugotredje december är en bild från Enån i Slättberg, Orsa. En del is var det men mest snö och lite vatten fanns det fortfarande att fota.


Årets julkalender. Tjugofjärde december är en bild på en ljuslykta och en röd julgranskula i snön. Jag önskar er alla följare en riktigt god jul.


7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page