top of page

(7) Denna vinter


Den här vintern är snart slut och jag har inte fotat speciellt mycket men de få gånger jag har fotat har varit ganska lyckade. Jag har suttit i örngömsle två gånger utan att ha lyckats det blev endast hackspettar. Jag har fotat en hel del landskap på bland annat ett blåsigt Koppången. Det har även blivit en hästfotografering kul med det emellan åt.

Jag har även sett en järv. Järven såg jag vid familjens stuga när jag var där en vecka i slutet på Januari för att jaga toppfågel. Jag hade precis varit ute och jagat fågel och kommit tillbaka till stuga för att det mulnade på och hade börjat snöat och då tycker inte tjädern och orren om att sitta i trädtopparna. Jag hade precis satt mig och skulle äta lunch när jag såg något mörkt som sprang på sjön och jag släppte allt, tog kameran och sprang ut och fick några bilder och fattade inte först vad jag fotat. Jag gick in och åt upp lunchen och bestämde mig för att kolla på järvspåren så jag tog på mig skidorna och började skida mot spåren. Jag hade knappt kommit ut på sjön innan jag fick se järven igen. Järven sprang över sjön igen och jag fick ytterligare några bilder på långt håll. Järven försvann på andra sidan sjön tillslut och jag var överlycklig att ha fått se den två gånger.

Gråspetts hona hos Wild nordic.

Gråspetts hane hos Wild nordic.

Nötskrika hos Wild nordic.

Större hackspett hos Wild nordic.

Snöstorm på Koppången.

Byn Färnäs is snön.

Hästfotografering.

Sjön vid stugan.

Järven går tillbaka över sjön.

Järven kommer springandes över sjön.


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page