top of page

(8) Vårtecken


Våren är här även om det kommit lite snö de senaste dagarna. Jag har fotat en hel del vårtecken de senaste veckorna allt från Tranor till ett tomt björnide.

Jag och en kompis var och åkte skoter kring stugan och besökte ett gammalt brandtorn som ligger på Södra Vålberget med utsikt över bl.a. Amungen och Bingsjö åt ett håll och Rättvik och Siljan åt andra hållet.

Jag såg björnspår en dag och bestämde mig att jag skulle bakspåra den och se var den kommit ifrån. Så ja tog skogsskidorna och följde spåren mot idet. Det tog en bra stund att hitta fram till idet. Björnen hade inte gjort det lätt, den hade gått i många bäckar och korsat dem flera gånger och gått i älgspår så det var svårt att se var den hade gått men tillslut hittade jag ett stort och fint ide som var tomt såklart.

Det har även blivit ett litet bildspel från Kroksvik, Garsås. Det ligger i galleriet under film, kolla gärna den.

Björnidet jag såg.

Bäck vid Västertjärn.

Sångsvanar i Österdalälven.

Stenar i solnedgången i Garsås.

Tranor vid Lindänget

Sångsvan i Saxviken, Mora.

Tranor vid Lindänget.

Rådjur vid Lindänget.

Långbryggan i Rättvik i solnedgången.

Båthusen i Kroksvik, Garsås.


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page