top of page

(11) Årets höjdpunkt orrspelet


I morse satte jag mig äntligen i gömslet för att fota orrspel. Tiden har inte räckt till så jag har skjutit det framför mig ett tag. Jag kom till gömslet strax innan 5 efter c.20 minuters promenad över myren i pannlampans sken men jag kan området så pass bra att jag hittar även i mörkret. Innan det började ljusna hörde jag tranorna skrika alldeles bredvid gömslet. Och orrtupparna kom inflygande strax innan kvart i sex sedan kom även orrhönorna. Det var ganska lugna slagsmål mot vad det brukar vara men desto finare spelande. Strax innan 8 var det hela över och jag kunde njuta av en kopp kaffe och kolla på lite bilder i kameran och ja jag blev nöjd med morgonen. Här kommer några få av bilderna från i morse.

Spelande orrtupp

Spelande orrtupp

Orrhöna

Fajtande orrar

Fullt slagsmål bland tupparna

Tjuvryck

Spelande orrtupp

Orrtupp

Orrtuppar

Orrtuppar som visar sin styrka

Sovande trana


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page