top of page

(26) Årets orrspel

Årets orrspel blev tre sittningar i tältgömslet och två bra spel, det första var nog för tidigt på säsongen för det var jätte dålig fart på orrarna och de ville knappt spela. De andra två sittningar var bra med c. 15 tuppar och några hönor.

Jag gillar verkligen orrspelet, det känns som att våren är på gång när man får sätta upp gömslet och få ligga i gömslet och lyssna på orrarnas spel en tidig morgon och se hur det ljusnar och se solen gå upp över myren då vet man att det är vår.

I år är hade jag gömslet på en myr vid en tjärn utanför Rättvik som förra året, en plats jag är ganska nöjd med, nära väg och inte en så jätte blöt myr som jag varit på något år tidigare när man varit blöt till knäna innan man kommit till gömslet.

Jag är nöjd med några bilder, här är några av dem.


33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page